ZA ONE JAČEG ŽELUCA

Znate li kakvo meso jedete?

27.08.2010 u 09:30

Bionic
Reading

Kako hrvatski zakoni ne određuju rok valjanosti mesa, na policama trgovina može se naći 'svježe' meso zamrznuto prije nekoliko godina. Radnik u jednoj mesnoj industriji ispričao je USKOK-u i policiji što se sve događa s njime

'Sva roba kojoj je istekao rok valjanosti, sve se vraća, bilo to konzerva ili hrenovka, sve se to raspakirava i ponovno stavlja u opticaj', rekao je za HTV svjedok koji je želio ostati anoniman da ne bi izgubio posao. On se obratio MUP-u i USKOK-u te im napisao, na njihovo traženje, sve datume, zbivanja i imena umiješanih, no do danas nitko nije reagirao.

Nakon veterinarske inspekcije koja jamči kakvoću i ispravnost prilikom klanja, human odnos prema životinjama te djelomice nadzire preradu, država više nema odgovornost.

'Meso traje onoliko koliko je zdravstveno ispravno. Smrznuto meso nema roka trajanja, već je odgovornost proizvođača da u maniri dobrog gospodara odrede rok do kojeg jamče da je meso zdravstveno ispravno', rekao je glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Mladen Pavić.