KAJIN HVALI VESNU PUSIĆ

'Znakovito je da Karamarko nije sretan zbog izbacivanja Čačića'

Bionic
Reading

Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin ocijenio je danas u Puli kako je sinoćnjom odlukom Predsjedništva HNS-a o isključenju Radimira Čačića iz stranke, predsjednica HNS-a Vesna Pusić učvrstila i stabilizirala vladajuću Kukuriku koaliciju.

Bandić u nevjerici

'Ne mogu vjerovati', tim riječima komentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izbačenje Radimira Čačića iz HNS-a. Bandić nije htio odgovoriti na novinarsko pitanje o mogućoj suradnji s Čačićem, niti bilo što dodatno komentirati. Rekao je tek da je on klasični gimnazijalac koji se drži maksime 'što manje govora, što više djela'.

'Neću reći spasila koaliciju, ali je pomogla koaliciji i time stabilizirala vlast. Kada primjećujete da se ovom potezu ne raduje predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko onda znajte da se crno pisalo ovoj Vladi u odnosu na njegov pakt s aktualnim predsjednikom IDS-a Ivanom Jakovčićem i drugim šefovima vladajućih stranaka', izjavio je Kajin na konferenciji za novinare.

Poručio je kako 'zemlju treba spasiti da ne ode u desno'.

'Samo jedan može voditi stranku iz zatvora, ali taj zatvor je u Bosni i Hercegovini', istaknuo je Kajin, dodavši kako 'pojedinci u Istri nisu nikada vjerovali u ovu koaliciju'.

Naglasio je da se, tada kao potpredsjednik IDS-a, od 2004. do 2009. godine borio da ta stranka ne postane prirepak HDZ-a, unatoč tomu što je '2004. na djelu bio pakt između Ive Sanadera i Jakovčića, 2011. između Jadranke Kosor i Jakovčića, a 2013. godine pred zadnje lokalne izbore je na djelu bio pakt između Jakovčića i Karamarka'.

'Milanović nije nikada vodio politiku protiv Istre koja nije ugrožena izvana nego iznutra i to od kriminala, nečinjenja, nepotizma i klijentelizma', poručio je Kajin.

Upozorio je kako Istarska županija stagnira, da danas broji više od 11 tisuća nezaposlenih te se nalazi u fazi u kojoj se može osloniti isključivo na državne investicije.