SANADER BEZ SABORSKE PLAĆE

'Zna se od čega živim, o tome se posvuda piše!'

05.11.2010 u 12:23

Bionic
Reading

Novopečeni zastupnik Ivo Sanader odbio je primati saborsku plaću i nije parlamentu predao svoju radnu knjižicu. Na pitanje novinara od čega živi kad neće plaću iz Sabora, Sanader odgovara: Zna se od čega živim, o tome se posvuda piše

Ivo Sanader se danas u Saboru pojavio nakon tjedan dana koliko je prošlo da ga saborski hodnici nisu vidjeli, iako je njegov mandat započeo još 22. listopada. Budući da nije predao radnu knjižicu u saborsku kadrovsku službu ne može mu se ni isplatiti plaća za listopad.

'Ivo Sanader ima pravo na plaću, no s njegove strane Sabor nije do sada nije dobio nikakve naznake da to želi'', potvrdili su nam u saborskoj Službi za odnose s javnošću. Naime, Sanader do sada nije ispunio upitnik kojim svaki zastupnik potvrđuje da želi zasnovati radni odnos sa Saborom niti je saborskoj kadrovskoj službi predao radnu knjižicu.

Radna knjižica muči i bivšeg potpredsjednika vlade, optuženika Damira Polančeca, koji ju je, kako piše Novi list, u srijedu došao pokupiti u banske dvore, ali u njih nije mogao ući. Kadrovska služba Vlade RH ostavila mu je dokument na porti zbog čega se, kaže Polančec, 'osjećao kao smeće'.