lokalni izbori

Zmajlović u utrci za čelo Zagrebačke županije: Prošlo je vrijeme Stjepana Kožića

09.05.2021 u 14:25

Bionic
Reading

SDP i HSS su u nedjelju u Zaprešiću predstavili zajedničku listu za Skupštinu Zagrebačke županije i svoj program, a kandidat za župana i nositelj liste SDP-ov Mihael Zmajlović izjavio je da je prošlo vrijeme Stjepana Kožića, koji se bori za novi mandat na čelu Zagrebačke županije

Aktualni župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić se na predstojećim lokalnim izborima, uz podršku HDZ-a, po šesti put bori za novi mandat.

Kandidat SDP-a Zmajlović ustvrdio je da nakon 20 godina župana Kožića i njegove vlasti "stanovnici Županije nemaju nikakvu ideju čemu zapravo Županija služi i misle da od nje nemaju nikakve koristi".

Kaže kako je došlo vrijeme za promjene i da Zagrebačka županija ima ogroman potencijal za razvoj, život i poslovanje.

"Ona mora biti u suživotu sa svojih 9 gradova, 25 općina i više od 300 tisuća stanovnika, kako bi se znale odgovornosti lokalne i županijske razine. Spreman sam uhvatiti se u koštac s problemima naše županije i rješavati ih jedan po jedan", izjavio je Zmajlović.

Kaže da su tijekom kampanje proteklih mjeseci razgovarali sa stanovnicima Zagrebačke županije o njihovim željama i potrebama i kako "točno zna na kojim je područjima Županije spor internet, kojim školama treba produženi boravak, kako povezati naselja, općine i gradove mikroprijevozom, kako omogućiti umirovljenicima besplatne sistematske preglede, gdje iskorijeniti ambroziju, kako povezati proizvođače zdrave hrane s potrošačima i na koji način pomoći građanima kojima je imovina stradala u potresu, kao što je slučaj ovdje u Zaprešiću".

„Naš program Županija kakvu trebam ima osam ključnih područja, koja smo detaljno obradili i za koja imamo konkretna i provediva rješenja. Mi ne nudimo vizije i planove, naš je program skup konkretnih odgovora na stvarne i realne probleme koje muče stanovnike Zagrebačke županije", rekao je, uz ostalo Zmajlović.

Osim Zmajlovića kao nositelja, na listi za Županijsku skupštinu su, kako je rečeno, "dokazani ljudi u svojim lokalnim sredinama i na poslovima koje obnašaju"

Tako su na listi gradonačelnici Vrbovca Denis Kralj i Jastrebarskog Zvonimir Novosel, načelnik općine Brdovec Alen Prelec, načelnik općine Farkaševac Dražen Draganić, načelnik općine Preseka Nikola Kožar te Željko Filipović načelnik općine Kloštar Ivanić, baš kao i dosadašnja zamjenica župana Nadica Žužak.

Predstavljanju programa i liste SDP-a i HSS-a nazočili su kandidati za zamjenike župana Mirela Katalenac i Hrvoje Frankić.