IVAN VILIBOR SINČIĆ:

'Živome zidu dnevno stiže oko stotinu pristupnica'

17.01.2015 u 23:03

Bionic
Reading

Aktivist i predsjednički kandidat aktivističko-političke organizacije 'Živi zid' Ivan Vilibor Sinčić najavio je u subotu navečer u Zagrebu da se 'Živi zid' priprema za iduće izbore - parlamentarne, izbore u mjesnim odborima i lokalne izbore gdje je, kako je rekao, proračun 'pao' i gdje će još 'pasti'

Po završetku sastanka predstavnika 'Živoga zida' iz svih dijelova Hrvatske, Sinčić je na druženju članova 'Živoga zida' u zagrebačkome baru 'Ritam grada' izjavio Hini da je 20-ak članova 'Živoga zida' razgovaralo i raspravljalo o nekoliko tema - rezultatima predsjedničkih izbora te pripremama za sljedeće izbore i to ne samo parlamentarne već i za mjesne odbore u pojedinim gradovima i općinama te za lokalne izbore.

Istaknuo je da se razgovaralo i o osnivanju podružnica lokalnih organizacija 'Živoga zida' te o povećanju broja članova za oko pet do šest tisuća. S tim u vezi, Sinčić je izjavio da 'Živome zidu' dnevno stiže oko stotinu pristupnica te dodao kako je jedna od zadaća članova educirati nove članove u put 'Živoga zida' i 'upregnuti' ih da aktivno idu tim putem.

Kako je rekao, jedna od tema razgovora bila je i kako dosadašnje rezultate i iskustvo iskoristiti da bi se što više promovirao program 'Živoga zida' kako bi se ostvarilo što više zastupničkih mandata da bismo, istaknuo je, pomogli narodu ove zemlje.

Sinčić se osvrnuo i na situaciju koja je zatekla međunarodna financijska tržišta, pa tako i hrvatsko te hrvatske građane, zbog neočekivane odluke Švicarske narodne banke (SNB) o odustajanju branjenja administrativno utvrđene najveće vrijednosti franka, što je rezultiralo značajnim jačanjem švicarske valute u odnosu na euro.

Smatra kako ministar financija Boris Lalovac i guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić ne mogu riješiti taj problem. 'Iako znaju gdje jest problem, oni su i postavljeni na funkcije na kojima su kako se ne bi bavili monetarnom reformom', ustvrdio je Sinčić.

Rekao je da je monetarna reforma 'tabu tema u hrvatskome društvu, a monetarna politika ista već 20 godina i zapravo ne postoji'. Sinčić je ocijenio kako ono 'što se treba napraviti sa švicarskim frankom jest - prvo ukinuti valutnu klauzulu, drugo konvertirati sve kredite u kunske s tečajem na dan uzimanja kredita i treće - građanima vratiti sav novac koji su preplatili'.

To je, zaključio je Sinčić, 'jedino pravo rješenje'.