PINJUH POLITIČKI MRTAV?

'Živio sam dobro prije politike i živjet ću i dalje'

01.09.2013 u 10:20

Bionic
Reading

Do prošloga petka Željko Pinjuh široj javnosti bio je relativno nepoznat predsjednik vukovarskog SDP-a koji je u prošlom mandatu bio i dogradonačelnik. No od zadnje sjednice Gradskog vijeća, kada je na prijedlog HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević postao predsjednik Vijeća, suprotno zaključcima SDP-a, Pinjuh je postao politička zvijezda dana. Zbog njega odmah je sazvana izvanredna sjednica ogranka stranke na kojoj je jednoglasno odlučeno o pokretanju postupka za isključenje Pinjuha, što će biti proslijeđeno i Predsjedništvu SDP-a, piše Večernji list

'Sjednica je nelegalna jer je nisam sazvao ja kao predsjednik niti sam pozvan. Trebao sam dobiti priliku da sve objasnim. Postupio sam ispravno, a to je dobra odluka i za grad i za SDP. Stranka sada ima gradonačelnika i šefa Gradskog vijeća', rekao je Pinjuh koji je član SDP-a od 1999. godine, a prošle je četiri godine i šef gradske organizacije. Sve te godine Pinjuh i Sabo bili su najbliži suradnici.

Već su se pojavile glasine da je njegov postupak honoriran savjetničkim mjestom u županiji, ali i novcem.

'To su sve gluposti jer Željko Pinjuh ničim nije kupljen. Jednostavno sam održao danu riječ. Ja sam i dalje predsjednik SDP-a, a u Vijeću ću uvijek podržati svaki dobar projekt nebitno od koga dolazio', dodaje Pinjuh

Među članovima stranke vlada mišljenje i da je jedan od razloga njegova postupka i osveta jer na prošlim izborima nije predložen za dogradonačelnika. Morao se zadovoljiti drugim mjestom na izbornoj listi i mjestom predsjednika Kluba vijećnika. Navodno i da mu je zauzvrat bilo spremano i neko odgovorno mjesto u Gradu ili nekoj od gradskih tvrtki, ali da to nije realizirano.

Poslije događanja na sjednici Vijeća prevladava mišljenje i da je Pinjuh politički mrtav te da više neće imati prilike se baviti se politikom u Vukovaru. Iz SDP-a će vjerojatno biti izbačen, a u drugim značajnijim strankama u gradu, HDZ-u, HSP AS i SDSS-u, nema mjesta.

'Živio sam normalno i prije nego sam se počeo baviti politikom pa ću živjeti i dalje', kazao je Pinjuhza Večernji list.