božićna akcija

Živi zid dijelio hranu i poklone

24.12.2018 u 13:49

Bionic
Reading

Živi zid je na Badnjak u Zagrebu, Koprivnici, Sisku, Osijeku i Slavonskom Brodu dijelilo porcije fiš-paprikaša i poklon paketa s igračkama i slatkišima za najmlađe, a predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić u Zagrebu je najavio pripremu zakonodavnih akcija koje će se baviti javnim poduzećima

'Naša je dužnost da pomognemo gdje god možemo. Osim akcije dijeljenja hrane i darova, mi idemo na poziv obiteljima, kućama, dostavljamo razne darove i oblike pomoći. Ukupni troškovi iznose nekoliko desetaka tisuća kuna za cijelu Hrvatsku', rekao je Sinčić.

Dodao je kako su oni uz političku i aktivističku komponentu i humanitarna organizacija, ne pomažu samo za Božić već provode akcije kada imaju prilike.

'Znamo da u Hrvatskoj ima 200.000 siromašne djece, što je jako crna statistika. Nažalost, ta djeca nisu prioritet naše Vlade i politika koje se provode. Dok se to ne promijeni, ovakve akcije su jedan od načina da im se olakša život i uljepša Božić', istaknuo je Sinčić.

Za slijedeću godinu najavio je više zakonodavnih akcija koje će se baviti javnim poduzećima, kako bi djelovala transparentnije i učinkovitije, odnosno 'kako bi prestala služiti kao bankomat vlasti i postala servis građana'.

Afere urušavaju državu

'Ovo što se događa oko predsjednice Grabar-Kitarović urušava državu i povjerenje građana u institucije. Ne mogu se pojedinci koristiti institucijama kao svojim igračkama, koje će, kad im paše, koristiti za obračune s drugima. To je nemoguće i nezamislivo u demokratskoj državi', poručio je Sinčić komentirajući odlazaka bivšeg savjetnika Mate Radeljića s Pantovčaka.

  • +2
Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i Vladimira Palfi na Trgu Petra Preradovića dijelili su građanima riblji paprikaš i bozićne pakete za djecu Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Živi zid traži rasvjetljivanje situacije i kažnjavanje odgovornih te, ako treba, i same predsjednice Republike. Sinčić smatra kako bi mnogi trebali reagirati, uključujući i DORH.

Na pitanje vidi li u rekonstrukciji Ureda predsjednice približavanje Grabar-Kitarović HDZ-u, Sinčić je ocijenio kako se ona rješava određenih ljudi koji su je doveli na Pantovčak kako bi ishodila podršku HDZ-a, odnosno premijera Plenkovića za predsjedničke izbore.

'Vlada Andreja Plenkovića pustila je Inu na milost i nemilost MOL-u. To je politika koju provode od 2016. godine. Zakazalo je pravosuđe koje je trebalo donijeti pravorijeke direktorima i menadžerima Ine. Pošto se to nije dogodilo, za arbitraže dajemo više novaca nego za cijeli Uskok godišnje, što se vidi iz proračuna', kaže Sinčić.