unikatan prijedlog

Živi zid bi legalizirao marihuanu u Vukovaru kako bi se spriječilo iseljavanje

28.02.2018 u 18:33

Bionic
Reading

Vijećnik Živoga zida u vukovarskome Gradskom vijeću i predsjednik vukovarske podružnice te stranke Pavao Josić predložio je na sjednici u srijedu da se na području Vukovara i cijelog područja od posebne državne skrbi legalizira marihuana.

'Smatram da bi legalizacija marihuane pomogla u zapošljavanju i razvoju turizma i zaustavila iseljavanje s ovih prostora. Ove mjere za poticanje poduzetništva, kao ni one prijašnje, neće dati rezultata jer imamo niz parafiskalnih nameta, nejasne zakone i neodrživ sustav', rekao je Josić u sklopu rasprave o programu mjera poticanja razvoja poduzetništva u gradu Vukovaru.

 Ustvrdio je kako će se marihuana legalizirati prije ili poslije, a profitirat će oni koji to prvi učine.

 Zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček poručio je Josiću da zastupnici Živoga zida pokrenu pitanje legalizacije marihuane u Hrvatskome saboru, koji je, dodao je, i mjerodavan za ta pitanja.

 Vukovarsko Gradsko vijeće prihvatilo je program mjera za poticanje razvoja poduzetništva u 2018. godini, za što je u proračunu osigurano dva milijuna kuna, a poduzetnicima je na raspolaganju 14 različitih mjera.

  • +4
Čelništvo Živog zida Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX