BLIŽE RATU NEGO MIRU

Židovi zapalili džamiju na Zapadnoj obali

04.10.2010 u 13:59

Bionic
Reading

Židovski naseljenici zapalili su džamiju u selu na Zapadnoj obali u ponedjeljak rano ujutro, objavili su očevidci i lokalne palestinske vlasti, a izraelski vojni glasnogovornik u Tel Avivu rekao je da vojska provjerava optužbe, prenijele su agencije

Stanovnici Beita Fajjara, sela južno od Betlehema, kazali su da je skupina doseljenika, vjerojatno iz obližnjeg naselja Gusha Etziona, ušla u selo u rano jutro i zapalila džamiju, oštetila primjerke Kur'ana i sagove.

Među šestoricom muškaraca nekolicina je nosila kipu, a jedan je bio maskiran, kazali su očevidci. Palestinska vlast oštro je osudila to divljaštvo. Džamija u Beitu Fajjaru četvrta je koju su zadnjih mjeseci zapalili židovski doseljenici, piše dpa.

Agencija AFP piše da su palestinski napadači 26. rujna blizu Hebrona južno od Betlehema metcima ranili bračni par doseljenika i zato je trudnoj ženi hitno obavljen carski rez.

AFP dodaje da su 31. kolovoza ubijena četiri židovska doseljenika blizu Kyriata Arbe, naselja u području Hebrona, te da je odgovornost za napad preuzelo oružano krilo islamističkog pokreta Hamasa.