GORJELI AUTOMBILI...

Žestoki sukobi u Ukrajini: Oko stotinu ozlijeđenih

20.01.2014 u 08:22

Bionic
Reading

Washington je Kijevu zaprijetio sankcijama nakon žestokih sukoba u kojim je više desetaka ljudi ozlijeđeno u nedjelju u Kijevu tijekom manifestacije 200.0000 proeuropskih prosvjednika.

Nakon što je zapaljeno nekoliko vozila i ozlijeđeno oko 100 ljudi, od kojih 70 policajaca, predsjednik Viktor Janukovič je obećao osnivanje povjerenstva s predstavnicima oporbe radi okončanja političke krize, rekao je oporbeni čelnik Vitalij Kličko nakon susreta s predsjednikom.

'Predsjednik se obvezao da će u ponedjeljak ujutro osnovati povjerenstvo u kojem će biti predstavnici vlade i oporbe kako bi pronašli rješenje krizne situacije', rekao je bivši boksač.

Predsjedništvo je potvrdilo tu informaciju i preciziralo da će povjerenstvo osnovati tajnik Nacionalnog vijeća sigurnosti Andrij Klujev i da će prvi sastanak biti održan u ponedjeljak.

Washington je pozvao na trenutačno okončanje sukoba i zaprijetio sankcijama. Jako nas zabrinjava nasilje na ulicama Kijeva i pozivamo sve strane na trenutačno smirenje', rekla je glasnogovornica Nacionalnog vijeća sigurnosti Caitlin Hayden.

Ranije je američko veleposlanstvo u Kijevu pozvalo vladu da odmah pokrene pregovore sa svim stranama.