OSTAVILA BENZIN I PETARDE

Ženi u čijem se dvorištu zapalio dječak do tri godine zatvora

02.01.2011 u 16:23

Bionic
Reading

Igra s vatrom i petardama skupo je stajala 11-godišnjeg dječaka, ali i njegovu 36-godišnju susjedu u čijem se dvorištu, u novogodišnjoj noći, dogodila tragedija. Dječak kojega je zahvatila vatra zadobio je opekline trećeg stupnja, dok je njegova susjeda koja je benzin, šibice i petarde nehajno ostavila na dohvat djeci, zaradila kaznenu prijavu te joj prijeti kazna zatvora do tri godine

Tragedija u kojoj je nesretni 11-godišnjak zadobio teške, po život opasne, opekline cijelog tijela dogodila se u novogodišnjoj noći, 15-ak minuta iza ponoći u Slavonskom Brodu.

Dječak se s još nekoliko svojih malih prijatelja igrao u dvorištu obiteljske kuće svoje 36-godišnje susjede. Djeca su u vatru zapaljenu gorivom ubacivala petarde, a u jednom se trenutku novogodišnje slavlje pretvorilo u dramu. Vatra je zahvatila odjeću 11-godišnjaka koji se u nekoliko sekundi, pred očima svojih malih prijatelja, pretvorio u živu buktinju. Začuvši vrisku prestravljene djece iz kuće je odmah istrčala susjeda, a u pomoć su pritrčali i drugi koji su se zatekli u blizini. Unatoč brzoj reakciji susjeda dječak je zadobio opekline trećeg stupnja cijeloga tijela. Hitno je liječnički zbrinut u bolnici u Slavonskom Brodu, a budući da je riječ o teškim tjelesnim ozljedama, dječak je jučer prevezen na daljnje liječenje u Klaićevu bolnicu u Zagreb.