SKANDAL U VUKOVARU

Željko Sabo pokušao potkupiti vijećnicu

02.08.2013 u 22:25

Bionic
Reading

Vijećnica HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću Marija Budimir potvrdila je večeras Hini kako joj je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) ponudio 'sve što poželi' u zamjenu da kao vijećnica podrži koaliciju SDP-a i SDSS-a

'Ponudio mi je sve što poželim, od mjesta u nadzornom odboru 'Borova' do novca i podrške njega kao gradonačelnika projektima Osnovne škole Siniše Glavaševića, čija sam ravnateljica', kazala je Budimir u telefonskoj izjavi za Hinu.

Prema njezinim riječima, Sabo je takvu ponudu izrekao nakon sastanka koji je u Gradskoj upravi imala s njime u vezi projekata škole.

'Večernji list je u subotnjem izdanju objavio 'transkript tajno snimljenog razgovora' po kojem je gradonačelnik pokušao potkupiti vijećnicu HDZ-a.

Prema tom transkriptu, Sabo je Mariji Budimir, između ostalog, kazao kako 'ima sponzore' koji su voljni dati i 50 tisuća kuna za vijećnički mandat.

Mariji Budimir ovo je prvi mandat u Gradskom vijeću Vukovara koje se u posljednja dva pokušaja nije konstituiralo te je preostao još jedan, a u slučaju da se i tada vijeće ne konstituira, slijedi raspisivanje novih izbora.

Dosadašnji pokušaji konstituiranja propali su nakon što su u oba pokušaja vijećnici SDP-a i SDSS-a, kojih je u Gradskom vijeću ukupno 12, odbili podržati imenovanje mandatnog povjerenstva na prijedlog vijećnika HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića, kojih je također 12.

Gradonačelnik Sabo večeras nije bio dostupan za komentar.