NE PAŠU JOJ PREDSJEDNIKOVE IDEJE

Željka Markić u prvoj kolumni 'oprala' predsjednika Josipovića

28.03.2014 u 21:30

Bionic
Reading

Glavno ime inicijative U ime obitelji, Željka Markić vratila se u novinarske vode i to komentarom za svoj nedavno pokrenut portal narod.hr. U svojoj kolumni prozvala je predsjednika Ivu Josipovića

Željki Markić zasmetao je predsjednikov stav da se treba promijeniti Zakon o referendumu koji je iznio na konferenciji 'Otvorena Hrvatska'. Josipović smatra da zakonom treba spriječiti da se ubuduće narušavaju temeljna ljudska prava na referendumima.

Hrvatski Ustav i Zakon o referendumu štite sva temeljna ljudska prava i o njima hrvatski birači ne mogu odlučivati na referendumu. Niti su to mogli ikad u prošlosti. Koja su to temeljna ljudska prava, određuje Opća deklaracija o ljudskim pravima UN-a i Europska konvencija o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda. Sve zemlje članice UN-a i EU-a imaju obvezu poštivati i ne narušavati temeljna ljudska prava, tako i Hrvatska', piše Markić a prenosi portal Crol.hr.

Komentar nastavlja podsjećajući kako 'želja dvije osobe istog spola da se njihova veza naziva brakom te da se toj vezi dodijele prava koja proizlaze iz braka – poput posvajanja djece – nije ljudsko pravo'. Baš zato, tvrdi Markić, hrvatski su građani na prvom građanskom referendumu 1. prosinca 2013. imali priliku odlučivati žele li da hrvatski Ustav zaštiti brak kao životnu zajednicu žene i muškarca.

Ponovno je izrazila nezadovoljstvo 'nametanjem Zakona o životnom partnerstvu kojim aktualna vlada i dalje silom pokušava redefinirati brak i obitelj'. Više pročitajte OVDJE.