AUKCIJA VELEPOSLANSTVA

Želite li sjediti u stolcu američkog veleposlanika? Bacite pogled na dražbu u Buzinu

18.09.2017 u 21:23

Bionic
Reading

Američko veleposlanstvo ponudilo je u ponedjeljak na javnu dražbu najboljem ponuđaču razne rabljene predmete koji su oslobođeni plaćanja poreza, a prodaju se po načelu viđeno-kupljeno

Zbog ograničenog prostora dražba se održava putem interneta u nekoliko tjednih sljedova počevši od ponedjeljka, a potrajat će sve do 3. studenog ove godine.

Na prvoj dražbi bit će ponuđen razni namještaj i audio-video oprema, a na sljedećima računalna oprema, također namještaj i vozila.

Zainteresirani pojedinci mogu predati svoje ponude putem registracijskog obrasca koji je dostupan na internetu. Ponuđači trebaju ispuniti sva polja u registracijskom obrascu i predati ponudu u kunama. Pregled predmeta uživo neće biti omogućen te se svi zainteresirani pozivaju da obrate posebnu pažnju na fotografije i opis predmeta ponuđene na web stranici.

Sve ponude će biti pregledane prvi radni dan po završetku aukcije. Tog dana telefonski će se kontaktirati samo s ponuđačima koji su dali najbolje ponude. Od njih će biti zatraženo da potvrde svoje ponude, kao i da potvrde da će u dogovorenom roku izvršiti uplatu na račun veleposlanstva SAD-a u banci po izboru, prema predračunu i uputama koje će im biti dostavljene putem elektronske pošte.

  • +2
Dražba u američkom veleposlanstvu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Veleposlanstvo SAD

U dražbi mogu sudjelovati svi legalni stanovnici Republike Hrvatske, a plaćanje je moguće isključivo u kunama.

Od najboljih ponuđača očekuje se da plate dobiveni predmet u skladu s iznosom navedenim u ponudi. Nakon obavijesti o dodjeli ugovora o kupnji, najbolji ponuđači moraju izvršiti uplatu u dogovorenom roku u banci po izboru i prema dostavljenim uputama.

Kupljeni predmeti moći će se preuzeti po primitku uplate te će svakom kupcu biti predložen termin preuzimanja na utovarnoj rampi ulaza za dostavu veleposlanstva u Buzinu.

Valja napomenuti kako se zakašnjele ponude neće uzimati u obzir te kako povlačenje dobitne ponude može rezultirati brisanjem s popisa ponuđača te gubitkom prava sudjelovanja na svim budućim dražbama koje organizira veleposlanstvo u razdoblju od najmanje dvije godine.