BIVŠI STRANAČKI KOLEGA BANDIĆ

'Želim SDP-u da prebrodi krizu kandidata za gradonačelnika'

18.12.2012 u 14:31

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas kako želi da na predstojećim lokalnim izborima bude što više kandidata za gradonačelnika Zagreba dodajući kako SDP-u želi da što prije prebrodi ‘krizu kandidata’.

Bandić je danas u Gradskoj upravi od hrvatskih izviđača simbolično primio Betlehemsko svjetlo, a na pitanje novinara da komentira nagađanja o promjeni SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba, rekao je da ‘svojoj dojučerašnjoj stranci’ želi da tu krizu kandidata ‘prebrodi što prije i da što prije istakne kandidata’.

‘Što se tiče kandidata, želim da ih bude što više, to je dobro za demokraciju, ne samo Zagreba, već i Hrvatske. Želim i drugim političkim opcijama da istaknu što kvalitetnije kandidate, jer se u toj zajedničkoj političkoj utakmici rađa nova vrijednost’, dodao je.

Ustvrdivši da svoj posao radi s jednakim entuzijazmom kao i prije 12,5 godina i da će ga raditi jednako ako mu Zagrepčani za pet mjeseci na lokalnim izborima ukažu povjerenje, apelirao je na sve kandidate da budu dostojanstveni u predizbornoj kampanji.

Mediji nagađaju da bi ministar zdravlja i potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić zbog lošeg rejtinga mogao zamijeniti Davora Bernardića kao SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Davora Bernardića je kao SDP-ova kandidata za gradonačelnika jednoglasno izabrao zagrebački gradski odbor stranke 15. listopada.