dodig ga odbio

Zekanović suzdržan oko najava da će osnovati svoj klub u Saboru

04.02.2022 u 12:34

Bionic
Reading

Zastupnik Hrvoje Zekanović (NZ) u petak je suzdržano komentirao medijske napise kako kani osnovati svoj klub u Hrvatskom saboru koji bi podržavao HDZ-ovu većinu, a u kojemu bi bili i Marijana Petir (NZ) i Goran Dodig (HDS).

„Kroz klub je puno lakše raditi, mogućnosti za raspravu su veće i normalno je da svi zastupnici pokušavaju naći klub kroz koji će raditi“, rekao je Zekanović.

On je do prosinca prošle godine bio član Kluba hrvatskih suverenista, ali je iz njega isključen nakon što je kritizirao sve koji se ne žele cijepiti, pa sada djeluje kao nezavisni.

„Ne vidim ništa senzacionalno u informaciji da netko traži klub“,  kazao je Zekanović ne otkrivajući jesu li točne medijske informacije kako bi u svom klubu želio vidjeti Petir i Dodiga i kako je sa njima već o tome razgovarao.

„Neću davati izjave o tome“, kratko je na istu temu, odgovorila Marijana Petir koja je, kao i Dodig, u Sabor izabrana s liste HDZ-a i djeluje u klubu te stranke.

Dodig: Razgovarali smo, dao sam mu negativan odgovor

Dodig je, pak, u telefonskoj izjavi potvrdio da je sa Zekanovićem razgovarao o klubu te kazao da mu je „dao negativan odgovor“.

Na upit zašto, kratko je uzvratio da ima "svoje razloge", a o njima nije želio govoriti.

S obzirom da je Zekanović naveo kako trenutno samo on i Karolina Vidović Krišto nemaju klub, novinari su i tu zastupnicu pitali je li ju kolega zvao?

„Mene nitko nije zvao“, kratko je odgovorila.

Predsjednik HDZ-u partnerskog HNS-a Stjepan Ćuraj ne vidi problem da njegova stranka i Zekanović surađuju, odnosno „podržavaju iste stvari“.

„Zekanović je imao i dobrih nastupa u zadnje vrijeme, a nekih malo kontroverznih prije. Ne možemo reći da se s njim slažemo politički i ideološki, ali ako se možemo složiti oko pojedinačnih stvari, ne vidim problem da podržavamo iste stvari“, kazao je Ćuraj.

Dodao je kako je pitanje može li Zekanović podržati ono što HNS zastupa.

O tome hoće li HDZ primiti Zekanovića u svoj klub, nije htio nagađati. Pitajte HDZ, ja nemam problema da on podržava stavove koje i mi podržavamo, poručio je Ćuraj.