JOVANOVIĆ NE ŽELI POLEMIZIRATI

'Zdravstveni odgoj jača i obitelj i društvo i Hrvatsku u cjelini'

05.09.2013 u 15:21

Bionic
Reading

Iako nije čuo sve što su mu po pitanju zdravstvenog odgoja poručili iz HDZ-a, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović još jednom je stao u obranu zdravstvenog odgoja poručivši da više ne želi polemizirati na tu temu

Odgovarajući na upit novinara prije sjednice Vlade, Jovanović je kazao da nije točno da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zdravstveni odgoj ističe u prvi plan kako bi time prikrilo neke druge probleme.

'Mi uopće ne ističemo tu temu u prvi plan. Ističu je mediji koji stalno pitaju, a mi samo odgovaramo. Ja sam rekao da nikakve polemike više ni s kim na tu temu neću voditi', rekao je Jovanović.

Ministarstvo je, dodao je, napravilo sve što je Ustavni sud tražio. 'Osigurali smo proceduralne, edukacijske, tehničke preduvjete da u svim hrvatskim školama od prvog razreda osnovne do mature svi učenici slušaju nastavu zdravstvenog odgoja, koja je u javnoj školi neutralna i utemeljena na stručnim znanstvenim spoznajama, na pluralistički način da svatko dobije sve informacije koje su mu potrebne. I ono što stalno ponavljam, djeca u školi dobivaju informacije na temelju kojih ih potičemo i pozivamo roditelje da razgovaraju s njima, na taj način jačamo njihov obiteljski odgoj. Pa prema tome zdravstveni odgoj jača i obitelj i društvo i Hrvatsku u cjelini', zaključio je Jovanović.