STANJE U PROMETU

Zbog vjetra u prekidu trajekta linija Dubrovnik-Suđurađ i neki katamarani

16.12.2022 u 07:26

Bionic
Reading

Zbog vjetra, u prekidu su trajektna linija: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ te katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Lastovo-Korčula-Dubrovnik i Korčula-Hvar-Split, izvijestio je u petak Hrvatski auto-klub.

Ima i izmjena u redu plovidbe pa tako trajekt na liniji Porozina-Brestova ne prevozi autobuse i kamione preko 3t nosivosti, a katamaran na liniji Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka plovi bez pristajanja u luku Ilovik.

U subotu, 17. prosinca, trajekt će iz luke Rogač za luku Split isploviti u 18,30 sati, umjesto u 17,30..

Vozilo je u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u zoni radova gdje se promet odvija dvosmjerno u smjeru Zagreba. Promet u smjeru Zagreba odvija se jednom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Iz HAK-a mole vozače za dodatan oprez.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Ponegdje ima magle. Mogući su odroni. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku.

Zbog vode na kolniku zatvorene su pojedine državne, županijske i lokalne ceste u Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Ličko-senjskoj županiji.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.