orkanska bura

Zbog vjetra neke dionice na A1 i A6 otvorene samo za osobna vozila

18.04.2022 u 09:25

Bionic
Reading

Za sav promet otvoreni su: Paški i Krčki most, a zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su neke dionice na A1 i A6

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te na Mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Povodom blagdana Uskrsa zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1) bit će na Uskrsni ponedjeljak (18. travnja) od 14 do 23 sata.

Na većini prijelaza s Bosnom i Hercegovinom na ulaz osobna vozila čekaju od pola sata do dva sata na prijelazu Bogovolja/Hadžin Potok, Na izlazu prema mađarskoj pola sata. Teretna vozila na ulaz u Hrvatsku na prijelazu Tovarnik-Šid čekaju tri sata. Trajekti i brodovi plove redovito.

Zbog vjetra, u prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Dubrovnik-Pomena-Korčula-Hvar-Milna-Split.