hak upozorava

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali zabrana prometa za I. skupinu vozila

02.07.2021 u 07:11

Bionic
Reading

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), izvijestio je u petak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK)

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Promet je srednjeg intenziteta na većini cesta, a povremeno pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, pojedinim dionicama autocesta, na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale, pojedinim graničnim prijelazima i trajektnim lukama i pristaništima.

U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u subotu od četiri ujutro do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.