POKREĆE SE POSTUPAK

Dalija Orešković se izuzela iz Bandićevog slučaja jer poznaje brata ministra Marića

14.11.2017 u 10:58

Bionic
Reading

Glavna tema današnje sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa bio je Milan Bandić. Crkva na Savici, promjena imena gradskog wi-fija, 250 predizbornih ugovora o radu, nagrade Sandri Perković i Milani Vuković Runjić, ali i zapošljavanje brata ministra Gorana Marića teme su o kojima se odlučivalo o pokretanju ili nepokretanju postupka

Iako je u većini slučajeva odbijeno pokretanje postupka protiv Bandića, Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak u slučaju zapošljavanja Svetimira Marića,  brata ministra državne imovine Gorana Marića.

Podsjetimo, početkom godine brat ministra Marića postao član Uprave Tehničkih servisa željezničkih vozila, a nakon što je ta informacija završila u javnosti, podnio je ostavku. Tada se javio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je Marićevom bratu ponudio posao u Zagrebačkom holdingu, a uskoro je ta ponuda i ostvarena, a Svetimir Marić postao je pomoćnik direktorice ZET-a.

Je li sa svojom ponudom Bandić utjecao na Zagrebački holding pitanje je koje je postavilo Povjerenstvo, i zbog toga odlučilo pokrenuti postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika.

  • +7
Povjerenstvo odlučivalo o sukobu interesa u slučaju Omejec, Šeparović i Mlakar Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

U odluci nije sudjelovala predsjednica povjerenstva Dalija Orešković, koja se izuzela iz rasprave i odlučivanja zato jer 'poznaje osobu o kojoj se u predmetu radi'.

Već prije nekoliko mjeseci Orešković je pojasnila da su Marićevi bili susjedi njenih roditelja i da su razvili ugodan i prisan susjedski odnos, pa ne želi da se pomisli da bi ona na bilo koji način mogla pogodovati.