OPREZ NA CESTAMA

Zbog snijega problemi u prometu širom zemlje

25.01.2014 u 09:01

Bionic
Reading

Na dionici autoceste A1 između čvorova Otočac i Gospić ponovno su uvedeni zimski uvjeti, odnosno promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog zimskih uvjeta promet teče otežano i usporeno kroz Liku i Gorski kotar te u Slavoniji, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj.

Jutros od 7 sati otvoren je Krčki most za sve skupine vozila, a krenuo je i trajekt na liniji Brestova-Porozina.

Zbog olujne, a povremeno i orkanske bure, u priobalju, mnogobrojne su poteškoće i ograničenja u prometu.

Vozače u HAK-u upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje.

Za sav promet zatvorene su: A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok u oba smjera, A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, A7 čvor Draga –čvor Šmrika, Jadranska magistrala (D8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, D54 Maslenica-Zaton Obrovački, te Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: Jadranska magistrala između Bakra i Novog Vinodolskog, B6 dionica Kikovica- čvor Orehovica u oba smjera i B7 dionica riječke obilaznice između čvorova Orehovica i Škurinje (olujni udari na mostu Rječina).

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo, a na graničnom prijelazu Duboševica zabranjen je ulazak u Mađarsku vozilima iznad 7,5 tona.

Za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok do 10. lipnja, zbog radova. Dana 29. siječnja od 11 do 12 sati bit će zatvoren granični prijelaz Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, zbog održavanja električnih instalacija. Promet će se preusmjeriti na najbliže graničen prijelaze.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Stinica- Stara Novalja, Valbiska-Lopar i Dubrovnik- Suđurađ, kao i katamaranske linije: Rijeka- Rab- Novalja, Rijeka- Mali Lošinj, Split- Bol- Jelsa, Ubli - Vela Luka - Hvar – Split, Split- Vis i Korčula - Hvar – Split. U prekidu je i brodska linija Mali Lošinj-Susak-Unije.