POTROŠAČI IZGUBILI POVJERENJE

Zbog salmonele pala prodaja mesa peradi do 40 posto

30.11.2016 u 08:45

Bionic
Reading

Prodaja svježe i smrznute piletine, pačetine, puretine... pala je gotovo 40, a ostalih vrsta mesa oko 25 posto, otkako su zaredale inspekcijske kontrole Ministarstva poljoprivrede

Dok gotovo svakodnevno dolaze novi nalazi iz mjerodavnih laboratorija o pronalasku salmonele, povjerenje potrošača opasno je narušeno, prvo za uvozne, a sada dijelom i za domaće proizvode – i sve je više onih koji, i neopravdano, zbrajaju štetu.

Gotovo iz svih trgovačkih lanaca spremni su na komentar, ali neslužbeni, s obzirom na to da nakon nalaza resornog ministarstva, u kojima su apostrofirani kao krivci i za najmanje prekršaje, pušu i na hladno. Jedan od trgovaca kazao je za Večernji list kako je prodaja svih vrsta mesa u njegovim trgovinama ovih dana pala i 50 posto s obzirom na to da su se sa salmonelom poklopila i odgođena kolinja zbog previše toplog vremena za ovo doba godine.

Svježa perad, koja bi prije planula u nekoliko dana, posebno ona po dampinškim cijenama iz Poljske, Mađarske, Italije... sad se tek prodaje u bescjenje.