OBAVIJEST HAK-A

Zbog razminiranja zatvorena dionica Sveti Rok - Zadar II

06.12.2016 u 07:57

Bionic
Reading

Zbog razminiranja uz autocestu A1 u utorak od 8 do 15 sati bit će zatvorena dionica između čvorova Sveti Rok i Zadar II, u oba smjera, a obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Karina (DC50, DC27 i DC502), izvijestili su u utorak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Kolnici su mjestimice vlažni te skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Ima je i na autocestama: A1 između Zagreba i Bosiljeva; A3 Bregana - Lipovac između Jankomira i Ivanje Reke; i A4 Goričan - Zagreb između Goričana i Varaždina.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je obvezna na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Na autocesti A6 Rijeka - Zagreb zbog radova na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog sanacije nadvožnjaka Kosnica na 35. km zatvoren je pretjecajni prometni trak u smjeru Bregane i u smjeru Lipovca, te se prometuje voznim i zaustavnim tracima uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Od 6. do 8. prosinca od 8 do 17 sati bit će zatvorena dionica autoceste A1 ČCP Karamatići - čvor Ploče (DC425 - DC8). Obilazak za smjer Zagreb - Ploče: A1 - čvor Vrgorac - DC62 - Mali Prolog - Kobiljača - Ploče i obrnuto. Za smjer BiH - Ploče obilazak je: GP Nova Sela - A10 čvor Kula Norinska - DC62 - Mali Prolog - Kobiljača - Ploče i obrnuto.

Na autocesti A7 danas, 6. prosinca od 8 sati bit će zatvoren izlazni krak na čvoru Vežica iz smjera Drage (do završetka radova).

Od 6. prosinca u 7 sati do 23. prosinca do 17 sati vozi se uz privremenu regulaciju prometa, naizmjence, na državnoj cesti DC5 od mjesta Cage do Okučana.

Sa 6. na 7. prosinca, od 22 do 5 sati ujutro zbog radova u tunelu Burlica, bit će zatvorena autocesta A7 između čvorova Križišće i Hreljin u smjeru Rijeke.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP-ima Pasjak i Bregana. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.