PROSVJED NA BRAČU

Zbog radnika na ulici načelnik pobjegao u Zagreb

31.05.2010 u 20:52

Bionic
Reading

Blizu stotinu radnika građevinske tvrtke "Berica" iz Nerežišća na Braču danas je ispred poduzeća i potom ulaskom u zgradu Općine Nerežišće prosvjedovalo protiv općinske vlasti, koju optužuju da ne daje vlasniku tvrtke potrebne lokacijske dozvole za rad te da je zbog toga uprava tvrtke najavila otkaz svim radnicima i gašenje poduzeća

Prosvjednici su objasnili kako je vlasnik tvrtke "Berica" Slobodan Negoević prinuđen plaćati kazne jer mu općinske vlasti oklijevaju izdati potrebnu lokacijsku dozvolu.

Dužnosnici općine Nerežišće s druge strane tvrde da Negoević "nelegalno eksploatira kamen zbog čega se vodi i kazneni postupak protiv njega", te da je instrumentalizirao radnike tvrtke "Berica" poslavši ih na prosvjede.

Načelnik općine Nerežišće Lovro Kuščević, kojem su prosvjednici zamjerali da odbija potpisati dozvolu tvrtki "Berica", danas nije bio u svojem uredu. U Općini je rečeno da je načelnik Kuščević danas na službenom putu u Zagrebu.

Radnici su se nakon boravka u zgradi Općine mirno razišli.

Za iduću srijedu je zakazana sjednica Općinskog vijeća Nerežišće na kojoj bi se, kako je najavljeno, trebalo raspravljati i o Građevinskoj tvrtki "Berica".