DRAMA U ZAGREBU

Zbog prijetnji samoubojstvom evakuirana zgrada i zatvorena ulica

Bionic
Reading

'Ubit ću se!' dio je MMS-a na kojem su bile vidljive tobože izrezane žile na rukama, a koji je još u ponedjeljak predvečer svojoj supruzi koja ga je odlučila ostaviti poslao 39-godišnji muškarac zaključan u stanu u zagrebačkoj Bencekovićevoj ulici. Punih sat vremena trajali su policijski pregovori s njim, a u jednom trenutku prerezao je kabel na plinskom bojleru i pustio plin u stan, piše Slobodna Dalmacija

U jednom trenutku nasamario je policajce i njih čak pustio u stan rekavši im da odustaje od samoubojstva i da će poći s njima. No u tom trenutku nastala je panika jer su odmah po ulasku u njegova četiri zida vidjeli s upaljačem u ruci i iznenađenjem u obliku prerezanih kablova s bojlera. Promptnom reakcijom, zbog straha da cijela zgrada ne odleti u zrak, evakuirani su stanari i zatvorena je ulica. Osim policije i Hitne pomoći, na mjesto događaja u novozagrebačku Kajzericu pristigli su i djelatnici Gradske plinare.

'Vukao je policajce za nos. Nekoliko je puta otvarao vrata stana koja je imao zatvorena na sigurnosni lanac. Na kraju su ga iznenadili nakon sat vremena i naglo odgurnuli vrata i uhitili ga. Tresli smo se od straha kad su nam rekli da napustimo stan jer je otvorio plin u stanu. Pokupila sam osnovne stvari i lijekove. Pukao je kad mu je žena najavila da ga želi ostaviti. Pa razvod braka od nekog koga voliš nikome ne paše. No opet, ako ne ide, onda ne ide. I zbog toga ne treba sve susjede dovoditi u opasnost. Nije smak svijeta', ispričala je jedna od susjeda strahujući od njegovog povratka nakon rehabilitacije u PB-u Sveti Ivan, kamo je prevezen nakon intervencije, piše Slobodna Dalmacija.

Je li bio pod utjecajem alkohola, nije poznato, a kako doznajemo, kad 'dođe k sebi', 39-godišnjak će kazneno odgovarati za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.