'VRATITE UKRADENO'

Zbog premijerke petero privedenih

24.10.2011 u 16:00

Bionic
Reading

Premijerka je kasnije stigla i u Imotski, a tome je prethodila prijepodnevna akcija vatrogasaca i policije koji su sa zgrade na ulasku u grad skidali transparente poput 'Vratite ukradeno'. Postavili su ih građani koji tvrde da ne pripadaju političkim strankama ni udrugama već su nezadovoljni pojedinci.

Nezadovoljni građani na zgrada duhanske stanice u Imotskom prethodno su postavili umjetničku instalaciju kojom se htjelo prikazati katastrofalno stanje u tekstilnoj tvornici Trimot. Instalacija je maknuta bez posebnog razloga, a njezini tvorci su onima koji su je skinuli odgovorili transparentom: vratite ukradeno. Transparent je zatim promtno uklonjen združenom akcijom policije i vatrogasaca.

Kada je premijerka stigla u Imotski neprimjerenim plakatima nije bilo ni traga. Dočekali su je samo veseli taktovi limene glazbe. Otvorila je dvoranu glazbene škole Fra Ivan Glibotić vrijednu 2,1 milijuna kuna te obećala pomoć u opremanju škole.

Zbog premijerke petero privedenih

Premijerka je kasnije stigla i u Imotski, a tome je prethodila prijepodnevna akcija vatrogasaca i policije koji su sa zgrade na ulasku u grad skidali transparente poput "Vratite ukradeno". Postavili su ih građani koji tvrde da ne pripadaju političkim strankama ni udrugama nego su nezadovoljni pojedinci.

Zbog dolaska premijerke Jadranke Kosor na policijsko ispitivanje privedeno je petero Imoćana. Oni su postavili transparent 'Vratite pokradeno' na ulasku u grad koji je skinut prije dolaska premijerka, a povezuju ih i sa prerformanskom od večeri prije kada su fasadu zgrade 'ukrasili' donjim rubljem-gaćama koje simboliziraju propast imostke tvronice trikotaže, Trimota. Sanja Nazlić iz PU splitako-dalmatinske, tek je kratko potvrdila kako je policijski postupak u tijeku te u javnost još neće izlazizi s detaljima.

Kada je premijerka stigla u Imotski, neprimjerenim plakatima nije bilo ni traga. Dočekali su je samo veseli taktovi limene glazbe. Otvorila je dvoranu Glazbene škole "Fra Ivan Glibotić" vrijednu 2,1 milijuna kuna te obećala pomoć u opremanju škole.

'Jedva čekam da Hrvatska bude članica EU pa da ovdje organiziramo koncert za naše europske prijatelje' rekla je Kosor. Naglasila je da smo se lani i preklani odricali svega čega smo mogli, ali da je Vlada svaku lipu pametno uložila čemu svjedoči i novootvorena dvorana. Istaknula je da su za tunel Sv. Ilija potrošili 300 milijuna kuna, a pomagali su novčano grad Imotski te općine Lovreč i Zagvozd. Najavila je da će Vlada i dalje pomagati Imotsku krajinu. Na odlasku su je dočekale radnice Trimota i zahvalile za nekoliko plaća koje su im nedavno isplaćene. Premijerka je potom obišla Imoćanku, poljoprivrednu zadrugu branitelja.