46 MILIJUNA RAZLOGA

Zbog poreznog duga prijeti zatvaranje tri zagrebačka fakulteta

21.05.2014 u 20:56

Bionic
Reading

Zagrebački Građevinski i Kineziološki fakultet te Muzička akademija u ozbiljnim su problemima zbog poreznog duga od oko 46 milijuna kuna nastalog zbog načina isplate honorara. Stižu prve ovrhe, a u najgorem bi slučaju fakulteti mogli biti i zatvoreni

Fakulteti su isplaćivali honorare kako im je sugeriralo resorno ministarstvo, i dogodio se apsurd - drugo ministarstvo, i to Ministarstvo financija, ih je zbog toga kaznilo, javlja HRT.

Kineziološki fakultet morat će platiti milijun i 800 tisuća kuna, Građevinski - 29 milijuna, a Muzička akademija - 10 milijuna kuna. Nijednu lipu nisu isplatili bez znanja resornog ministarstva. A sada bi se zbog toga mogao raspršiti stoljetni san svih glazbenika - dovršetak zgrade Muzičke akademije.

Ne mogu se oteti dojmu da je ovo jedan proces u Kafkinom smislu jer odgovorno tvrdim, što se nas tiče, da od 1975. Godine traje sustav isplaćivanja honorara vanjskim suradnicima', kazao je Dalibor Cikojević, dekan Muzičke akademije.

Damir Knjaz, dekan Kineziološkog fakuleta kazao su oni već od FINA-e dobili nalog da se sredstva skinu s računa

Zagrebački rektor traži hitan prijam kod premijera zbog naplate duga oko koja se dva Ministarstva ne mogu dogovoriti, a tri fakulteta mogla bi zatvoriti vrata.
'Ja sam najavio Senatu da budu spremni da se u roku od 24 sata okupimo', rekao je prof. dr. Aleksa Bjeliš.

333849 ,331305,331142 ,329926