PROSVJED ZAUSTAVIO PROMET

Zbog ovaca blokirali Krčki most

krčki most prosvjed stočari ovce

krčki most prosvjed stočari ovce

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Željko Šop

Sedamdesetak predstavnika ovčara, vinogradara, vinara, ali i stanovnika otoka Krka zatvorilo je jučer oko podne na dvadesetak minuta promet na Krčkom mostu kako bi upozorili na problem alohtone divljači na otoku koja uništava nasade i ubija ovce

Uz transparente 'Sanaderu, otoci su naša baština, a ne lovačka prćija', 'Čobankoviću, prodao si dušu lovcima' i 'Vlado, budi majka, a ne maćeha' prosvjednici su prozvali Vladu i ministarstva da pod utjecajem lovačkog lobija ne želi riješiti problem alohtone divljači, odnosno divljih svinja i medvjeda.

U mjesec dana na Krku je stradalo 200 ovaca, a tijekom prošle godine čak dvije tisuće. Prosvjednici smatraju kako se lovačkim metodama ne može riješiti problem, već onim kemijskim i biološkim.

'Prisiljeni smo na ovakve poteze jer se više ne možemo baviti djelatnostima kojima se bavimo stoljećima. Mi smo bili tu prije divljih svinja i lovačkih društava i ne pada nam na pamet ograđivati naše vinograde i polja', rekla je za Slobodnu Dalmaciju Zora Kosić iz udruge krčkih ovčara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!