vozači, oprezno

Zbog olujne bure i zimskih uvjeta posebna ograničenja na cestama, evo što kaže HAK

19.03.2019 u 07:41

Bionic
Reading

Kolnici su mokri u većem dijelu zemlje, moguća je poledica, snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru, dok u priobalju puše jaka bura, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici kao i na državnim cestama DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin i DC3 Delnice-Zdihovo. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i za teretna vozila s priključnim vozilom.

Zbog olujne bure i zimskih uvjeta trenutno nema slobodne ceste za vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i za teretna vozila s priključnim vozilom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i obrnuto. Teretna vozila s priključnim vozilom se isključuju na odmorištima.

  • +20
Orkanska bura u Senju Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most.  Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina) na Krčkom mostu. Dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina) na cestama: Jadranskoj magistrali (DC8) Bakar-Karlobag; A7 čvor Draga-čvor Šmrika; LC58107 Križišće-Kraljevica.  Zbog snježne vijavice zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka. Trajekt na liniji 334 Porozina – Brestova ne prevozi autobuse i kamioni iznad 3 tone nosivosti.