HAK UPOZORAVA

Zbog nesreće kod Lučkog otežan i usporen promet

01.08.2016 u 07:51

Bionic
Reading

Zbog prometne nezgode na 10. kilometru autoceste A1, između Lučkog i Donje Zdenčine, u smjeru mora vozi se otežano i usporeno, izvijestio je HAK u 8.55 sati

Promet je jutros pojačan iz unutrašnjosti u smjeru mora, a stanje na cestama otežavaju loše vremenske prilike na pojedinim dionicama.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj Hrvatskoj, Hrvatskom primorju, Istri, Gorskom kotaru i Lici. HAK vozače poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Vrlo je gust na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca pa se na pojedinim dionicama vozi usporeno i uz zastoje, dodatno zbog kiše i mokrih kolnika. Vozače pozivamo da održavaju siguran razmak između vozila, vozeći u koloni!

Kolone su na:

- autocesti A4 Zagreb - Goričan pred naplatom Sveta Helena u smjeru Zagreba oko 500 metara;
- autocesti A2 Zagreb - Macelj iz smjera naplate Zaprešić prema čvoru Jankomir 1,5 kilometara;
- na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Jankomir prema ulasku na autocestu A1 oko 5 kilometara.

Zbog gustog prometa i kiše, vozi se usporeno na pojedinim dionicama autoceste A1 između Bosiljeva i tunela Sveti Rok, u smjeru mora.

Promet je pojačan, pa se povremeno vozi usporeno i u koloni na:
- A1 između čvora Bosiljevo 2 i tunela Sveti Rok u smjeru mora;
- A2 Zagreb - Macelj u smjeru Zagreba;
- A3 Bregana - Lipovac u smjeru istoka;
- A4 Zagreb - Goričan u smjeru Zagreba;
- A6 Rijeka - Zagreb u smjeru mora;
- Istarskom ipsilonu,
- Jadranskoj magistrali (DC8), te na prilazima turističkim središtima na obali.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj Hrvatskoj, Hrvatskom primorju, Istri, Gorskom kotaru i Lici. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tijekom dana povremene smetnje i zastoji zbog pojačanog prometa očekuju se na cestama u Istri i duž Jadranske magistrale (DC8), osobito na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Trogir - Split - Omiš - Makarska, na Krčkom mostu i otoku Krku, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, na dionici autoceste A7 između GP Rupa i čvora Diračje te od Šmrike do Križišća i kod čvora Matulji na riječkoj obilaznici.

Više prometnih informacija doznajte ovdje.