nedolično ponašanje

Zagrebački policajac i kolegica mu na društvenim mrežama zbijali šale na račun koronavirusa, pa udaljeni iz službe

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 26.03.2020 08:24
  • Objavljeno 25.03.2020 u 15:53
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

U trenucima dok policijski službenici diljem Hrvatske nesebično daju doprinos društvenoj zajednici štiteći živote i imovinu naših građana u izvanrednim okolnostima poput borbe protiv koronavirusa, potresa u Zagrebu, nimalo ugodnih vremenskih uvjeta, dvoje policijskih službenika bacili su ljagu na policijski poziv zbog čega će poslužiti kao primjer drugima, priopćili su u srijedu iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ)

Načelnik Policijske uprave zagrebačke u srijedu je iz službe udaljio jednog policijskog službenika i jednu policijsku službenicu i to zbog nedoličnog ponašanja u službi ili izvan nje, a koje ponašanje šteti ugledu službe.

Policijski službenik Policijske uprave zagrebačke je snimio i na društvenim mrežama objavio videosadržaj koji je neprimjeren, a u kojem vulgarno i neprimjereno komentira ponašanje građana i trenutnu situaciju oko provođenja mjera zaštite protiv širenja koronavirusa, naveli su iz policije.

Policijska službenica, za razliku od njega, na društvenoj mreži nije objavila video već tekstualni sadržaj u kojem, koristeći činjenicu da se na policijske službenike ne odnosi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, nudila prijevoz drugim osobama zanemarujući odredbe Odluke koja je na snazi.

Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke dvoje policijskih službenika udaljeni su iz službe jer su teško naštetili ugledu policije te postoji sumnja da su počinili težu povredu službene dužnosti.

Također, protiv oboje će se pokrenuti disciplinski postupak pred Prvostupanjskim disciplinskim sudom Ministarstva unutarnjih poslova. Ovakva ponašanja policijskih službenika teško su naštetila ugledu policijske službe koja je nadležna za provedbu i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i čiji djelatnici trebaju služiti za primjer te su pored navedenog uvrijedili sve svoje kolege koji u ovim teškim i rizičnim trenucima nesebično služe građanima, ističe se u priopćenju PUZ-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!