jugo i kiša

Zbog lošeg vremena u prekidu dio trajektnih i katamaranskih linija

11.03.2024 u 07:56

Bionic
Reading

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, zbog jakih se pljuskova ponegdje zadržava veća količina vode na kolniku, a otežano se zbog vode na kolniku vozi na Jadranskoj magistrali (DC8) u Zadru, Turnju, Biogradu i Sukošanu, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK)

Ponegdje ima i magle.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su brza cesta Solin-Klis (DC1) - obilazak je starom kliškom cestom (ŽC6253);

dionica Jadranske magistrale (DC8) na mostu Ston između čvorova Prapratno i Doli (poluotok Pelješac). Obilazak za ostala vozila je preko Stona (DC414).

Na državnoj cesti Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić (DC1) te između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo (DC217) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle (I. skupina vozila).

Povećana je gustoća prometa: na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Popovec i zagreb istok u smjeru Zagreba; na Jadranskoj magistrali na prilazima Splitu te kod Šibenskog mosta.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su:

Splitsko okružje: u prekidu su katamaranska linija Ubli - Vela Luka - Hvar - Split; katamaranska linija Jelsa - Bol - Split; trajektna linija Sumartin - Makarska: trajektna linija Sućuraj - Drvenik. Dubrovačko okružje: u prekidu su brodska linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ; trajektna linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ u prekidu od 6,30 sati; trajektna linija Ploče-Trpanj uspostaviti će se u 10,30 sati s polaskom iz Ploča; trajektna linija Prapratno-Sobra u prekidu.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.