covid-19

Zbog koronavirusa osnovan Krizni stožer Sveučilišta u Zagrebu

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 10.03.2020 16:08
  • Objavljeno 10.03.2020 u 16:08
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Radi praćenja razvoja događaja vezanih uz nCoV bolesti, Sveučilište u Zagrebu u utorak je imenovalo Krizni stožer čiji će zadatak biti davanje preporuka Upravi Sveučilišta u skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom

"Na temelju članka 13. Statuta Sveučilišta u Zagrebu i preporuke Rektorskoga kolegija u užem sastavu, rektor Damir Boras donio je danas odluku o imenovanju Kriznoga stožera Sveučilišta u Zagrebu vezano uz nCoV bolesti (COVID-19)", stoji u priopćenju Sveučilišta.

Zadatak je Kriznoga stožera praćenje razvoja događaja vezanih uz nCoV bolesti (COVID-19) te davanje preporuka Upravi Sveučilišta u skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom.

Predsjednicom Kriznoga stožera imenovana je ravnateljica Škole narodnoga zdravlja "Andrija Štampar" Medicinskoga fakulteta Mirjana Kujundžić Tiljak, a kao članovi su imenovani pročelnica Katedre za infektologiju Medicinskoga fakulteta Adriana Vince, dekan toga fakulteta Marijan Klarica, dekanica Stomatološkoga fakulteta Zrinka Tarle, dekan Veterinarskoga fakulteta Nenad Turk, te prodekan Ljubo Barbić i prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu Ivana Čuković-Bagić.

Sveučilište u Zagrebu redovito prati i na svojoj mrežnoj stranici www.unizg.hr objavljuje najnovije podatke i preporuke Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo vezane uz koronavirus.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!