AIR SERBIA

Zbog guste magle avion na letu Zagreb - Beograd napravio 11 krugova iznad Srijema

06.02.2018 u 12:36

Bionic
Reading

Zbog guste magle otežano je slijetanje aviona na beogradski aerodrom 'Nikola Tesla'

Kako navodi specijalizirani portal aviatica.rs, zbog guste magle dva zrakoplova kompanije Air Serbia kruže iznad Srijema, s tim da je avion tipa ATR - 72 na letu Zagreb - Beograd u području Sremske Mitrovice napravio čak 11 krugova.

Osim aviona na letu Zagreb – Beograd, iznad Srijema kruži i avion na letu Beč- Beograd, dok je avion kompanije Transavia nakon kraćeg kruženja iznad Zrenjanina odletio na alternativni aerodrom u Sofiju.

'U zoni beogradskog aerodroma trenutna vidljivost je 140 metara, što je ispod granice za aktiviranje procedura slijetanja prema kategoriji IIIb. Aerodrom ima opremu za slijetanje aviona i po ovako gustoj magli, ali je osim tog uvjeta potrebno i da avioni imaju odgovarajuću opremu. Čak i tada je na kapetanu odluka hoće li sletjeti ili će pornaći neko alternativno rješenje', navodi portal Aviatica.

Rasvjeta na aerodromu Franjo Tuđman Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Gordana Sermek

Otkazan je jedan let, nekoliko letova je imalo kašnjenja u dolasku, a trenutno se iznad Srbije nalazi nekoliko aviona koji kruže i čekaju da se magla raziđe kako bi mogli sletjeti.