ODGODA ZA ODGODOM

Zbog frakture lubanje suoptuženice, Čehok na sudu tek u rujnu

06.06.2013 u 14:15

Bionic
Reading

Ročište na kojem bi se trebao odredit datum početka suđenja bivšem varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku odgođeno je do rujna zbog ozljede njegove suoptuženice Narcise Huljev koja ima frakturu lubanje.

Bivša direktorica varaždinske zračne luke Narcisa Huljev ni u travnju se nije pojavila na pripremnom ročištu, pravdajući se depresijom. No, sutkinja Tanja Pavelin Borzić tada je zatražila da ju policija dovede na zagrebački sud.

Novo ročište zakazano je za 13. rujna kada bi, osim datuma početka suđenja, trebalo biti poznato i tko će svjedočiti.

Na posljednje je pripremno ročte u svibnju obrana donijela gotovo četrdeset registratora dokumentacije kojom žele dokazati da njihovi branjenici nisu krivi za malverzacije kojima je Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna.

Odvjetnik poduzetnika Davora Patafte, Ante Madunić, tada je kazao da je obrana obilnu dokumentaciju donijela nakon uvida u USKOK-ove dokaze.

Suprotno USKOK-ovim tvrdnjama da je Čehok pogodovao Patafti u nizu poslova, Madunić ističe da je iz predložene dokumentacije jasno kako nije bilo nikakvog pogodovanja, odnosno da su svi poslovi odrađeni po realnim cijenama. Uz mišljenja vještaka da su cijene bile tržišne obrana je sudu dostavila i dokumentaciju o štetnosti ranijeg načina zbrinjavanja otpada.

Čehoka se s Pataftom, Narcisom Huljev, Tomislavom Kezeljom, Hrvojem Vojvodom i tri Pataftine tvrtke, tereti da su se udružili zbog pogodovanja Pataftinim tvrtkama čime je Varaždin oštećen za 49,5 milijuna kuna.

Bivši varaždinski gradonačelnik, kojeg se tereti u više korupcijskih afera zbog kojih je nekoliko mjeseci proveo u istražnom zatvoru, rekao je ranije da će dokazati da su sve njegove odluke bile u korist grada.