elementarna pristojnost

Zbog afere 'Hotmail' Grmoja i Sinčić pozvali zastupnike i javnost da se pobune protiv korupcije

11.05.2018 u 14:27

Bionic
Reading

U svjetlu afere s e-mailovima potpredsjednice Vlade Martine Dalić te činjenice da su HDZ-ovi koalicijski partneri nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem o toj aferi izjavili da Vlada ostaje, a premijer i dalje ima njihovo povjerenje, saborski zastupnici Nikola Grmoja (Most) i Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid) pozvali su u petak u Saboru zastupnike i hrvatsku javnost da se pobune protiv korupcije

"Ovdje više nije pitanje nekakve odlučnosti Vlade i premijera da povuče pravi potez, ovdje je pitanje elementarne pristojnosti prema građanima i biračima. U svakoj normalnoj zemlji nakon ovoga što je izišlo potpredsjednica Vlade, ako ne i cijela Vlada i sam premijer, dali bi ostavku, a mi imao situaciju da će se razgovori nastaviti za tri dana", kazao je Grmoja nakon stanke u Saboru.

Zastupnike, i oporbene i vladajuće, pozvao je da da zajedno ustanu "protiv ovakve korupcije u najvišim institucijama Republike Hrvatske, gdje praktički možemo govoriti o jednom udruženom zločinačkom pothvatu koji je imao za cilj izvlačenja novac na kolapsu Agrokora".

Hrvatsku Javnost je na pobunu protiv korupcije pozvao i Sinčić, koji upozorava da je korupcija svakim danom sve veća i veća, uvjeren da objavljeni e-mailovi o tome kako se dogovarao lex Agrokor jasno potvrđuju sukob interesam zlouporabu povlaštenih informacija te zlouporabu položaja.

SDP o aferi hotmail Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

"Pozivam hrvatsku javnost da se pobuni i ne dozvoli da ovaj skandal prođe i da ovo postane standard ponašanja", kazao je Sinčić.

SDP-ovac Arsen Bauk u stanci se osvrnuo na komemoraciju u Bleiburgu, izrazivši žaljenje što je Hrvatski sabor i dalje pokrovitelj te komemoracije koja se, kazao je, proteklih godina nije dešavala kao komemoracija žrtvama, nego kao "homage propaloj državi".

"Treba jasno reći pijetet nevinim žrtvama uvijek, a počast propaloj fašističkoj kvinsličkoj tvorevini NDH nikad", poručio je Bauk.