PLENKOVIĆ UOČI SASTANKA

'Zašto su mailovi izašli kad primam nagradu za govor godine? To je hibridno fabriciranje'

11.05.2018 u 10:56

Bionic
Reading

Objavljena privatna elektronička korespondencija potpredsjednice Vlade Martine Dalić s vlasnicima brokerskih kuća, odvjetnicima i konzultantima koji su radili na 'lex Agrokor' i dalje su u središtu pozornosti. Premijer Andrej Plenković komentirao je u petak najnovije događaje, uoči sastanka vladajuće koalicije

'Danas ću vidjeti koalicijske partnere, nakon sastanka ćemo o tome davati izjave. Sve se ovo događa kad se mora finalizirati nagodba o Agrokoru, u sljedećih 60 dana. Zašto su mailovi izašli baš sad kad primam nagradu za Europski govor godine', kazao je Plenković.

Dometnuo je da grupa za izradu lex Agrokora bila postavljena na inicijativu Mosta. Za SMS-ove koji su se pojavili, za koje je utvrđeno da nisu autentični premijer je kazao da je riječ hibridnom fabriciranju i da je to za 'šalu i zabavu'.

Plenković je naglasio kako je javnost zaboravila na kontekst i situaciju u kojoj je Agrokor bio u vrijeme priprema lex Agrokora.

'Mi se sad pravimo da je to bilo u laboratorijskim uvjetima negdje uz švicarskim Alpama. Mi smo zaboravili kako je bilo prije 14 mjeseci', kazao je Plenković i dodao:

'Ako je netko dao veliki doprinos da riješimo najkrupniji problem hrvatskog gospodarstva od Domovinskog rata naovamo, dala ga je ona (Martina Dalić, op. a.). Nisu uzalud ljudi prepoznali koliko je taj zakon spriječio štete. Sad se bavimo greškama koje su nastale u procesu. Ako su one namjerne, netko će odgovarati. Ako nisu, idemo dalje'.

  • +2
Martina Dalić posjetila Tehnološko inovacijski centar Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja