osmaši znalci

Završeno natjecanje 'Koliko poznaješ Hrvatski sabor?' Učenici ovih škola su se pokazali najboljima

24.03.2023 u 13:56

Bionic
Reading

Osmaši iz gospićke Osnovne škole dr. Jure Turića pobjednici su 9. kviz-natjecanja „Koliko poznaješ Hrvatski sabor”, koje je za učenike osmih razreda, održano u petak

Prema preliminarnim podacima, oni su od mogućih 90, osvojili 85.33 boda, priopćila je saborska Služba za građane, organizatorica natjecanja.

Drugo mjesto pripalo je osmašima iz Osnovne škole Jože Horvata iz Kotoribe (83.99 bodova), a treće onima iz Osnovne škole Vladimira Nazora iz Nove Bukovice (83.33).

 Četvrto i peto mjesto zauzeli su osmaši iz osnovnih škola Eugena Kumičića iz Slatine i Tituša Brezovačkog iz Zagreba, šesto i sedmo osmaši iz osnovnih škola Kneževi Vinogradi i Bijaći iz Kaštel Novog.

 Od 8. do 10. mjesta plasirali su se osmaši iz osnovnih škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca,  Petra Zrinskog iz Šenkovca i Josipa Kozarca iz Slatine.  

 Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su učenici 8. razreda iz 42 škole, ukupno 126 učenika raspoređenih u tročlane natjecateljske timove škola.

 Učenici su iz informatičkih učionica odgovarali na 30 pitanja u 30 minuta.

 Konačni poredak 10 najuspješnijih timova bit će objavljen u ponedjeljak, 27. ožujka, na mrežnim stranicama Sabora.

 Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju dobit će pohvalnice Hrvatskoga sabora, dok će učenici tri najbolja tima dobiti prigodne nagrade predsjednika Sabora.