BURA OTEŽAVA PROMET

Zatvorena A1 od čvorova Gornja Ploča i Maslenica

22.07.2012 u 22:23

Bionic
Reading

Od 20,00 sati za sva vozila zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica, zbog bure. Obilazak je državnim cestama: Gornja Ploča-Lovinac- Gračac-Obrovac-Karin (D522, D50 i D27), i obrnuto, objavio je Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog bure, samo za osobna vozila otvoreni su: Paški most, dionica Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (D8), državna cesta D54 Maslenica- Zaton Obrovački i dionica autoceste A 6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-D3.

Na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Pojačan je promet s otoka Krka prema kopnu, povremeno na dionici autoceste A1 Bosiljevo-Zagreb u smjeru unutrašnjosti, dok kod naplatnih postaja Lučko na izlazu sa autoceste prema Zagrebu nema dužih čekanja.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj.

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog odrona na državnoj cesti D1 kod Koranskog mosta, vozi se naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Stara Gradiška, a čeka se oko 30 minuta. Izlazak na Maclju i Kaštelu čekanje je do 1 sat.

U prekidu su trajektne linije: prema otoku Rabu, Stinica-Mišnjak, prema otoku Pagu, Prizna-Žigljen, prema otoku Cresu, Brestova-Porozina, te katamaranske linije na riječkom području.