NOVA REGULACIJA

Zatvoren remetinečki rotor, za sada bez gužvi

16.12.2018 u 12:09

Bionic
Reading

Zatvoren je rotor u zagrebačkom naselju Remetinec. Taj rotor jedna je od najkritičnijih prometnih točaka u Zagrebu. Njegova rekonstrukcija trajat će više od godinu dana, a u tom razdoblju promet će teći obilaznim, novosagrađenim cestama.

Za sada nema gužvi, ali pravi test nove regulacije bit će u ponedjeljak kada će biti prvi radni dan bez rotora, javlja HRT.

Iz smjera Velesajma vozači će iz Avenije Dubrovnik skretati desno te prema središtu grada nastaviti preko Jadranskog mosta, a prema Lučkom ispod njega. Novi spoj sa semaforom preusmjeravat će promet iz centra, odnosno sa sjevera prema Velesajmu ili Lučkom.

Najlakše će se rotor obilaziti iz smjera Lučkog. Remetinečka cesta pred južnom stranom rotora zatvorena je pa će ga vozači iz Remetinca morati najduže obilaziti; preko naselja Trokut, Trnsko i Savski gaj. Devetnaest ZET-ovih autobusnih linija također će voziti obilaznim cestama.

>>> Ovdje je sve što morate znati o zatvaranju rotora: Mijenja se 19 autobusnih linija, imamo detaljne karte i za vozače

  • +39
Zatvoren remetinečki rotor i otvorene zamjenske prometnice Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL