DALIĆ NE MISLI DATI OSTAVKU

'I meni bi bilo zanimljivo vidjeti vaše mailove. To je hrana za najniže strasti'

11.05.2018 u 10:42

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić kazala je kako nema namjeru podnijeti ostavku zbog afere s mailovima. Kazala je kako se bliži datum nagodbe te da pojedine skupine žele zaštiti svoje interese. Tu je spomenula i 'vlasnika Agrokora' kojeg očito smatra odgovornim za napade na nju

'Meni bi bilo jako zanimljivo vidjeti sadržaj vaših mailova, sigurno bi tu bilo zanimljivih stvari, koje su hrana za najniže strasti', kazala je Dalić novinarima uoči sastanka predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s koalicijskim partnerima.

Potvrdila je kako ne misli dati ostavku te ne misli da je izgubila povjerenje koalicijskih partnera.

Na upit o SMS-ovima koje je Ivica Todorić objavio, a koji navodno pokazuku korespodenciju nje i Andreja Plenkovića, kazala je da je to 'apsolutna izmišljotina i krivotvorina i uradak kojem ne bih mogla naći drugi opis'.

  • +30
Martina Dalić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje je li joj žao što nije bila transparentnija oko autora lex Agrokora, naglasila je da je sve radila u dogovoru dvaju koalicijskih partnera tada, Modsta i HDZ-a.

'Tu se ne radi o mom projektu, tu se radi o problemu koji je zadesio Hrvatsku, potezu odgovornih vlasti da taj problem rješava i ja sam dobila zadatak da rješavanje tog problema vodim', dodala je.

'Odgovor je i danas isti kao na početku: zakon su izradili stručnjaci Ministarstva pravosuđa i Ministarstva gospodarstva uz pomoć brojnih ljudi, stručnjaka od kojih su se samo neka imena pojavila u ovoj konrespodneciji. U svakom zakonu se konzultIraju stručnjaci koji imaju znanja', istaknula je.

Dodala je da je angažman savjetničkih tvrtki u Agrokoru javno objavljen te da je još u listopadu prošle godine objavljen popis svih savjetnika.

'Ovdje se radi o procesu koji lomi brojne interesne skupine. One se nalaze u trenutku gdje njihovi interesi ostaju trajno nezadovoljeni, napadima na Vladu se pokušavaju obraniti ti interesi, uključujući i samog vlasnika. Ja sam mjesecima izložena harangi koju vodi bivši vlasnik Agrokora', zaključila je.