SELJACI PRED VLADOM

'Zašto se samo poljoprivredi reže, voda nam je do grla?'

06.06.2013 u 11:03

  • +9

Prosvjed seljaka pred Vladom

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bionic
Reading

Tristotinjak seljaka prosvjeduje pred Banskim dvorima. Nezadovoljni isplatom poticaja, ali i komunikacijom s resornim ministrom traže prijem kod premijera Zorana Milanovića

'Došli smo izraziti nezadovoljstvo rezanjem poticaja. Spremni smo se odreći 3 posto, ali ne 40 posto', rekao je Dragutin Dukić. 'Mi ne možemo biti faktor koji će izvući hrvatsku iz krize', naglasio je Dukić.

'Neka sebi režu plaće 40 posto, pa će i hrvatski seljak i hrvatski građanin vidjeti da hrvatski seljak nije parazit. Da nije štetočina ovome društvu, nego da jednostavno želi i da mora on i njegova obitelj egzistirati', rekao je Dukić.

Kaže da seljaci nisu nikada manje ni nikada kasnije dobili poticaje. 'Vlado razmislite o svojim potezima jer ćemo mi morati razmisliti o svojim', zaključio je Dukić.

Predsjednik baranjske Brazde Petar Pranjić također kaže da su se spremni odreći 3 posto, pa da budu svi jednaki.

'A da nam se ostatak plati, znači, nama fali negdje 37 do 40 posto iz proračuna. Bez tih novaca, mogu nas u Europsku uniju odnijeti u lijesovima. Ne znam kud idemo', rekao je Pranjić.

'Zašto se samo poljoprivredi reže, voda nam je do grla. Dajte nam taj nesretni poticaj, spasite nas, ne vidimo drugi izlaz', zaključio je Pranjić.