INSPEKTORI ISPITUJU

Zašto je potok Kustošak bio jarko zeleno - tirkizne boje?

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.05.2013 15:54
  • Objavljeno 17.05.2013 u 15:54
  • +6
  • +3

Zeleni potok u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić

Potok Kustošak u zagrebačkom naselju Kustošija danas nije više jarko zeleno - tirkizne boje, a kako bi se doznao uzrok jučerašnjeg onečišćenja potoka uzeti su uzorci vode na ispitivanje i čekaju se rezultati, doznaje danas Hina od glasnogovornice Ureda za upravljanje u hitnim situacija Grada Zagreba Kristine Martinović.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) danas je izvijestila da je Županijski centar 112 Zagreb jučer primio više dojava građana o onečišćenju potoka Kustošak, kod Trga hrvatskih obrambenih snaga te je o tome obavijestio Policijsku upravu zagrebačku, dežurnog stručnjaka Hrvatskih voda, a posredstvom Državnog centra zaštite i spašavanja obaviješten je glavni vodopravni inspektor i glavna inspektorica zaštite okoliša.

Naveli su da je potok onečišćen jarko zeleno - tirkiznom bojom, koja se isparava i zaudara te je na nekoliko mjesta zamijećeno uginuće žaba. Na mjesto onečišćenja bila je upućena policijska ophodnja koja je potvrdila navode građana. Državni centar zaštite i spašavanja primio je informaciju od glavnog državnog vodopravnog inspektora da je vodočuvar obišao mjesto zagađenja te je ustanovljeno da se ne vidi mjesto ulijevanja tekućine u potok, nego da je netko tekućinu izlio.

Uzorci nisu uzimani, a danas će se nastaviti s praćenjem situacije, kada bi trebali dobiti konkretniji odgovor u vezi zagađenja, izvijestio je danas na svojoj internetskoj stranici DUZS.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!