kriza u stranci

Zašto Bernardić šuti? Šef SDP-ova izbornog stožera: Nekad je manje - više!

24.05.2017 u 11:32

Bionic
Reading

Javnu kritiku predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću, koju je jučer izrekao Mirando Mrsić, nisu dobro dočekali članovi stranke. Zamjerke na takav potez stigle su već jučer, a danas se o tome oglasio i šef izbornog stožera za lokalne izbore, ponovno izabrani krapinsko-zagorski župan Željko Kolar

Kolar je na press konferenciji u središnjici SDP-a na Iblerovu trgu apelirao na članove stranke da se suzdrže od kritika i prozivki dok ne završe lokalni izbori. 'Zbog svega što se događa u stranci posljednjih dana tražim od kolegica i kolega, članova Predsjedništva, Glavnog odbora i kluba zastupnika, da jedine teme koje komentiraju do kraja drugog kruga budu lokalni izbori. I da svoje vrijeme, kojeg neki očito imaju, posvete podršci kolegama i kolegicama na terenu. Tako će najbolje dati svoj doprinos', kazao je Kolar, ujedno šef nacionalnog izbornog stožera za lokalne izbore.

'Oni koji ne žele prihvatiti ovaj apel ne mogu očekivati našu podršku u budućem razdoblju', kazao je Kolar.

Tome se pridružio i novi(stari) gradonačelnik Pregrade i saborski zastupnik Marko Vešligaj. 'Ovo nije vrijeme za podjele, ovo je vrijeme da damo podršku kolegama. Puno je SDP-ovaca u drugom krugu. To je jedino čime se SDP treba baviti u ova dva tjedna. Nakon toga, naravno, treba sjesti i proanalizirati izborne rezultate', kazao je Vešligaj.

No dok su se u stranci okupili SDP-ovi lokalni dužnosnici kako bi apelirali na mir do kraja izbornog procesa, sam šef stranke nije viđen od izborne noći, a nije se oglasio čak ni na društvenim mrežama. S druge strane šef HDZ-a Andrej Plenković uredno gotovo svaki dan odgovara na novinarska pitanja, pa i ona o neuspjehu stranke u Zagrebu.

Gdje je Davor Bernardić, upitali su novinari na press konferenciji. 'Nekad je manje - više. Predsjednik daje podršku našim članovima na terenu i on će procijeniti kada će se obratiti javnosti', poručio je Kolar.

O lošim rezultatima s listama u Zagrebu te neuspjehu u Splitu i Dubrovniku Kolar danas nije želio govoriti. 'Svu analizu koja je vezana za rad stranke dat ćemo nakon lokalnih izbora. Prije nego što završi drugi krug nije potrebno raditi nikakvu analizu. Postoji sredina u kojoj smo prošli odlično i sredina u kojoj smo prošli loše i od toga nitko ne bježi', kazao je Kolar.