ISTRAGA POKAZALA

Zasad nema indicija da je u napadu u Beču bilo više napadača

03.11.2020 u 16:15

Bionic
Reading

Trenutačno nema nikakvih indicija da je u terorističkom napadu u ponedjeljak navečer u središtu Beča bilo više napadača, kazao je u utorak na konferenciji za medije austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer

Unatoč tome ministar nije smanjio stupanj opasnosti zbog koje su angažirane sigurnosne snage te je kazao da će one i dalje ostati na najvišem stupnju opreza dok istražitelji ne dođu do konačne potvrde da je radikalni islamistički napadač djelovao sam.

Dvadesetogodišnjeg napadača policija je ubila neposredno po počinjenju napada, samo devet minuta nakon što je počeo pucati po ljudima u gradskoj jezgri ubivši pritom četvero i ranivši 22 ljudi, kazao je Nehammer.

  • +12
Napad u Beču 2 Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

Napad je počeo oko 20 sati po lokalnom vremenu, a na poprište su pozvani policijski specijalci koji su u roku od devet minuta neutralizirali napadača ubivši ga, kazao je ministar.

Da nije bilo tako brze intervencije incident je mogao završiti s još gorim posljedicama, rekao je Nehammer.

U međuvremenu je gradonačelnik Beča Michael Luewig objavio da se troje ljudi nalazi u kritičnom stanju nakon sinoćnjeg ranjavanja, dok ih je jutros bilo sedam.

Od 24 ranjena koji su dovezeni u bečke bolnice jedna je osoba umrla, 10 ih je pušteno, a 13 se nalazi i dalje u bolnici, od kojih je troje u kritičnom stanju. Tako je broj ranjenih za jedan veći od 22-oje, koliko je ranije u svojoj izjavi naveo ministar unutarnjih poslova.