razoran udar

Splićani u panici zvali 112 - neki dobili obavijest da je potres u blizini i prije nego se osjetio

22.04.2022 u 23:59

Bionic
Reading

Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku PMF-a izvijestila je da se u 23.07 sati kod Nevesinja u Bosni i Hercegovini dogodio potres magnitude 6.1 po Richteru.

"Večeras, 22. travnja 2022. godine u 23 sata i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su razoran potres kod Ljubinja u BiH. Magnituda potresa iznosila je 6.1 prema Richteru a intenzitet u epicentru VIII stupnjeva EMS. Potres se osjetio diljem Dalmacije. Dojava o štetama još nemamo", stoji u objavi na njihovoj internetskoj stranici.

Potres koji se dogodio u BiH uznemirio je građane u Dalmaciji, no zasad još nema dojava o štetama.

Tako su i stanovnici Makarske i cijelog Makarskog primorja malo iza 23 sata osjetili su jak potres, a podrhtavanje je potrajalo desetak sekundi.

Prema prvim informacijama iz Gradskog centra Osejava u Makarskoj za sada nema nikakvih dojava o mogućim štetama koje je prouzročilo večerašnje podrhtavanje tla.

I u Splitu je potres uznemirio i preplašio Splićane. U splitskom Centru 112 rekli su kako brojni građani preplašeni i zovu ih u vezi potresa.

"U prvih petnaestak minuta nakon potresa zvale su nas na stotine građana, preplašeno pitaju šta se dogodilo, no zasad nemamo dojava o oštećenjima", rekli su u Centru 112.

Nešto prije nego se u Splitu osjetio potres, neki građani su dobili obavijest putem pametnih telefona da je potres u blizini.