URED ZA HITNE SITUACIJE

Zaprimljeno čak 5000 prijava za procjenu šteta od potresa, građani se mole da popune upitnik

23.03.2020 u 09:02

Bionic
Reading

Zaprimljeno je oko 5000 prijava za brzu procjenu šteta, jučer je odrađeno više od 500 brzih procjena na terenu, javio je u ponedjeljak Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama. 'Ured kao i sve službe i volonteri Civilne zaštite su radili cijelu noć. To je velik posao koji smo mogli odraditi samo uz nesebičnu podršku volontera svih inženjerskih struka', poručili su iz Ureda

Ured je izradio aplikaciju 'Prijava za pregled građevina nakon potresa'. Građani se mole da na ovoj poveznici popune upitnik; na taj način pomoći će i ubrzati procjenu štete.

'Jučer je podignuto šatorsko naselje na Trgu Franje Tuđmana, u Cvjetnom naselju je prenoćilo 59 osoba, podijeljeni su obroci po Donjem gradu, građevinske tvrtke su raščišćavale koridore, komunalno – prometno redarstvo je odradilo označavanje zgrada u suradnji s PU zagrebačkom.

Postrojbe opće namjene civilne zaštite su pomogle u evakuaciji i raščišćavanju bolnica. U suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Zagreb radio se transport nepokretnih osoba iz zgrada kojima je bitno narušena statika', priopćio je Ured u ponedjeljak ujutro, još jednom moleći građane za strpljenje.

  • +21
Potres u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Bruno Fantulin

Timovi građevinara će obići građevine prema prioritetima, zaključio je Ured