ISPLATA TIJEKOM VEČERI

Zaposlenima u bolnicama plaće kasne već treći mjesec

17.01.2014 u 18:42

Bionic
Reading

Iz Ministarstva zdravlja izvijestili su da će danas tijekom dana biti isplaćene plaće u svih pet kliničkih bolničkih centara, u kojima isplata plaća kasni već treći mjesec zaredom

Sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb Zlatko Giljević potvrdio je Hini da su danas poslijepodne isplaćene osnovne plaće, a dodaci za dežurstva trebali bi biti isplaćeni početkom idućeg tjedna. Kao razloge navodi usklađivanje novog kolektivnog ugovora s centralnim obračunom plaća.

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek odbacuje, međutim, tvrdnju da je uzrok problema novi kolektivni ugovor, potpisan početkom prosinca. Naime, po novom ugovoru plaće bi trebale biti isplaćene najkasnije do 15. u mjesecu.

'Ako je to razlog, onda imamo nesposobne poslodavce koji ne znaju iščitati jasan kolektivni ugovor pa čekaju povjerenstvo za tumačenje da im kaže kako će radnicima isplatiti plaće', rekla je Avberšek.

Kako se doznaje, i u splitskom KBC-u tijekom poslijepodneva su stigle plaće, a tamošnji povjerenik Hrvatskog liječničkog sindikata Božo Bota rekao je Hini kako su im iz Uprave poručili da plaća kasni zbog tehničkih smetnji u centralnom obračunu plaća.