IZJAŠNJAVANJE NA PRISAVLJU

Zaposlenici HRT-a žele Kušec i Alečković za šefice

23.12.2014 u 17:30

Bionic
Reading

Kreativno osoblje HRT-a izjašnjavalo se u ponedjeljak o kandidatima koji su se prijavili na natječaje za šefove Informativno-medijskog servisa (IMS), HTV1, HTV2 i Novih medija

Činjenica da glasovanje kreativnog osoblja nije obvezujuće za vodstvo kuće, odnosno da u konačnici Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, ne mora uopće uvažiti mišljenje zaposlenika vjerojatni je razlog slabe zainteresiranosti za izjašnjavanjem na Prisavlju. Svoj glas odlučilo je dati tek njih 127 što je oko deset posto od onih koji su mogli. 

Za šefa IMS-a prijavile su se Lamija Alečković i Katja Kušec. Alečković je dobila 55,1 posto glasova, Kušec 38,6, a 7,9 posto osoblja ne želi nikog od navedenih. Za glavnog urednika konkurirale su Kušec i Igor Tomljanović i u tom srazu Kušec je dobila potporu 60,2 posto osoblja Tomljanoviću je pripalo 27,3 posto potpore, a 14,8 posto zaposlenika ne želi nikog od navedenih.

Tijesnu bitku za HTV 2 vodile su Silva Skender i Vesna Karuza Podgorelec. Na kraju je Skender dobila potporu 43,3 posto, Karuza Podgorelec 38,6 posto, a nijednog od navedenih nije željelo 18,6 zaposlenika.

Na natječaj za šefa Novih medija stigla je tek prijava Marcelle Jelić koju je poduprlo 44,1 posto zaposlenika dok je za šeficu ne želi njih 55,9 posto.
Tko će u konačnici preuzeti navedene funkcije i hoće li se poštovati volja zaposlenika, odlučit će uskoro sam Radman.